Dnes je piatok, 18.august 2017, meniny má: Elena, Helena
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Lahodná chuť na jazyku...

marec 12, 2016 - 13:17
Vydajte sa s nami do sveta tých najlepších chutí.

Carpaccio zo zubáča na olivovom oleji so zeleným korením a citrónovou tapenádou
Ingrediencie: (4 osoby)
200 g filetov zubáča
100 g olivového oleja extra panenského
10 g zeleného korenia v náleve
1 ks citróna
soľ, korenie
 
Príprava:
Čerstvý filet zo zubáča nakrájame na jemné plátky a poukladáme naplocho na tanier. Z olivového oleja a zeleného korenia aj s nálevom vytvoríme emulziu, ktorou rovnomerne zalejeme rybu. Ochutíme soľou a korením a dekorujeme citrónovou tapenádou pripravenou rozvarením celých citrónov, ktoré rozmixujeme a do vlažných vmiešavame podobne ako pri majonéze extra panenský olivový olej.



Grilované mušle sv. Jakuba na vanilke s pyré zo sladkého zemiaku a pomelom
Ingrediencie: (4 osoby)
320 g hrebenatky (sval)
100 g oleja
2 ks vanilkového struku
200 g batát
50 g masla
soľ, korenie z mlynčeka
pomelo – segmenty
 
Príprava:
Penu z batát pripravíme uvarením zemiakov v šupke. Za tepla očistíme a mixujeme na jemno. Počas mixovania pridáme maslo, soľ, korenie a zrnká vanilky. Servírujeme penu, ktorú prikryjeme prudko opečenými kúskami hrebenatiek na vanilkovom oleji. Na záver ozdobíme segmentmi pomela a bylinkami nakrájanými nadrobno.



Bravčové medajlónky pošírované v červenom víne a hríbovom perkelte s plnenými pirohmi a šalviovou omáčkou
Ingrediencie: (4 osoby)
480 g bravčovej panenky
0,5 l červeného vína
soľ, korenie
200 g hlivy ustricovej
100 g 33% smotany
100 g cesta na ravioli
120 g zemiakovo-bryndzovej plnky s pažítkou
šalviová omáčka
 
Príprava:
Očistenú a odblanenú bravčovú panenku celú ponoríme do vriaceho vína ochuteného soľou a korením a necháme prevrieť z oboch strán asi jednu minútu. Odložíme na kraj sporáka a pripravujeme ďalšie súčasti nášho jedla. Ravioly naplníme zemiakovou zmesou s bryndzou a pažítkou. Varíme asi 3 minúty a po vychladnutí a vysušení opečieme z oboch strán na masle. Z hlivy ustricovej pripravíme tradičný perkelt, ktorý zahustíme redukovaním. Servírujeme s teľacou redukovanou omáčkou ochutenou čerstvou šalviou.



Krémový čokoládový tart s malinovým sorbetom
Ingrediencie: (4 osoby)
100 g kakaového lístkového cesta
150 g 33% smotany
13 g masla
57 g mliečnej čokolády
57 g tmavej čokolády
5 g Grand Marnier likéra
1 ks vajca
 
Príprava:
Necháme zovrieť smotanu, pridáme maslo a pomaly vmiešame čokolády. Na záver vmiešame vajce a likér. Vylejeme do formy vystlatej lineckým cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút pri teplote 150 °C. Dekorujeme čerstvými malinami, marmeládou a malinovou zmrzlinou alebo sorbetom.


Recepty pripravil šéfkuchár Igor Čehy z reštaurácie River Bank v Grand Hoteli River Park v Bratislave

- - Inzercia - -