Dnes je utorok, 22.august 2017, meniny má: Tichomír
Čas čítania
2 minutes
Zatiaľ prečítané

Valentínske pečenie: 4 sladké koláčiky, ktoré dostanú vaše polovičky

február 13, 2017 - 11:42
Už pocit, keď pripravujeme niečo pre človeka srdcu blízkeho, nás napĺňa jemným chvením. Bude sa mu naše prekvapenie páčiť? Zachutí mu náš koláčik plný nehy? Čas, ktorý venujeme tomu druhému, je ten najvzácnejší. Prinášame vám inšpiráciu na sladké prekvapenie pre vašich blízkych.

Torta plná lásky

shutterstock_442860760.jpg

Foto: 
Shutterstock

Ingrediencie:

Cesto: 125 g rastlinnej tukovej nátierky s maslovou príchuťou, 300 g práškového cukru, 3 vajcia, 1 ČL vanilkovej esencie, 625 g múky, ½ ČL soli, 3 ČL prášku do pečiva, 165 ml mlieka, 5 kvapiek ružovej potravinárskej farby. Krém: 375 g rastlinnej tukovej nátierky s maslovou príchuťou, 750 g práškového cukru, 1 ČL vanilkovej esencie, mlieko na zjemnenie

Postup:

Korpus: Vymiešame nátierku s cukrom. Pridáme vajíčka a za stáleho miešania aj vanilkovú esenciu, prisypeme preosiatu múku zmiešanú so soľou a práškom do pečiva, potom prilejeme mlieko a zmes dobre premiešame a vmiešame potravinársku farbu. Cesto prelejeme do vymastenej tortovej formy a ľahko s ňou potrasieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 až 45 minút. Torta je upečená, ak do nej pichneme špajľou a po vytiahnutí nie je na nej prilepené cesto. Hotovú tortu necháme vychladnúť. Krém: Heru s maslovou príchuťou vymiešame s cukrom, pridáme vanilkovú esenciu a trochu mlieka, aby nebola príliš hustá konzistencia.

Tortu v polovici vodorovne rozkrojíme a spodnú časť potrieme krémom. Potom obe polovice   zlepíme a celý povrch torty potrieme krémom. Zvyšný krém rozdelíme do niekoľkých misiek a zmiešame s rôznymi potravinárskymi farbami. Pomocou zdobiacich trubičiek vytvoríme na povrchu torty ozdobné hviezdičky alebo iné ozdoby.

Nežný dezert

shutterstock_434058715.jpg

Foto: 
Shutterstock

Ingrediencie:

750 ml mlieka, 170 g kryštálového cukru, 3 PL kakaa, 290 g semolínovej múky alebo krupice, 250 g rastlinnej nátierky s maslovou príchuťou, maliny alebo malinový džem, hrsť mandľových lupienkov

Postup:

Zmiešame pohár mlieka s pohárom semolínovej múky alebo krupice. Zvyšok mlieka nalejeme do hrnca, pridáme cukor, kakao a Heru s maslovou príchuťou. Keď zmes začne vrieť, prisypeme semolínovú múku alebo krupicu a za stáleho miešania povaríme 3 až 5 minút, kým zmes nezhustne. Nakoniec pridáme mandľové lupienky. Cesto nalejeme do plytkej misky s rovným dnom, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Vychladené rozkrájame na úhľadné kúsky a podávame ozdobené čerstvými malinami nebo malinovým džemom.

Malinovo-tvarohové pohladenie

shutterstock_438128203.jpg

Foto: 
Shutterstock

Ingrediencie:

Ovocná náplň: 300 g mrazených malín, 30 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru,1 zarovnaná KL jemného zemiakového škrobu. Krém: 500 g polotučného tvarohu, 30 g práškového cukru,1 balíček vanilkového cukru, šťava z 1 citróna

Postup:

Hrsť malín si odložíme na ozdobenie, zvyšok vložíme do kastrólika, pridáme cukor, vanilkový cukor a na malom plameni zohrejeme. Primiešame škrob a ešte asi minútu zohrievame, odstavíme a necháme vychladnúť. V miske metličkou dohladka vymiešame tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom a šťavou. Ozdobné poháre striedavo plníme krémom a ovocnou náplňou. Na vrchu prizdobíme zvyšnými malinami a necháme vychladiť v chladničke. 

Zamilované minitortičky

shutterstock_574831810.jpg

Foto: 
Shutterstock

Ingrediencie:

250 g polohrubej múky, 125 g tukovej nátierky, 150 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 250 ml cmaru, 1 ČL červenej gélovej potravinárskej farby, 2 ČL prášku do pečiva, soľ. Krém: 500 g mascarpone, 300 ml smotany na šľahanie, 1 PL cukru, 2 PL vanilkového prášku (pudingu)

Postup:

Začneme šľahať Heru s cukrom, po asi 3 minútach pridáme vajcia a došľaháme, kým nie je zmes krémová. Prisypeme do nej múku, v ktorej sme premiešali štipku soli a prášok do pečiva. V cmare rozšľaháme farbu a farebnú zmes pridáme do cesta. Všetko dôkladne premiešame. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 20 – 30 minút. Krém:  Do šľahača vlejeme smotanu na šľahanie, pridáme mascarpone, cukor a vanilkový prášok alebo extrakt a vyšľaháme na hladký krém.

Z upečeného a úplne vychladnutého základu vykrajujeme okrúhlou „ostrou“ formou kolieska. Na každé natrieme trochu krému, potom položíme ďalšie koliesko z cesta a opäť krém. Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie. 

- - Inzercia - -