Dnes je pondelok, 21.august 2017, meniny má: Jana
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Filet zo zubáča so zeleninovým cous-cous

máj 19, 2017 - 11:54
Lahodný zubáč je ako stvorený na teplé letné dni, keď nemáte chuť na ťažké jedlá. Vyskúšajte chutnú variantu so zeleninovým cous-cous.

Čo potrebujete (5 porcií):

  • filety zo zubáča Exklusiv Radoma (700 g)
  • 500g cous-cous
  • 1 cuketu
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľu alebo šalotku
  • 0,5 l zeleninového vývaru, 1 dcl olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • pažítku
  • petržlenovú vňať,
  • cherry paradajky
  • citrón
  • soľ
  • biele mleté korenie

Postup prípravy:

Ako prvú si nakrájame cibuľu a orestujeme ju na olivovom oleji. Pridáme najemno nakrájanú mrkvu a cuketu.

Zeleninovú zmes doplníme petržlenovou vňaťou a pažítkou. Pridáme cous-cous a všetko zalejeme vopred pripraveným vývarom tak, aby siahal približne 1cm nad okraj zmesi.

Podľa chuti dosolíme a necháme 10 minút odstáť.

Filety zubáča najprv zľahka osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Kožu jemne nakrojíme, aby si filet udržal pri pečení svoj tvar.

Filety opečieme spolu s cherry paradajkami. Stačí pár minút, aby ostalo mäso šťavnaté. Pre chuť pridáme na panvicu aj strúčik cesnaku. Na tanieri vytvarujeme cous-cous do formy a navrch naservírujeme filet. Podávame spolu s opečenými cherry paradajkami a plátkom citróna.

 

Filet zo zubáča so zeleninovým cous-cous

Autor: 
Youtube

Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.radoma.eu

- - Inzercia - -