Dnes je štvrtok, 17.august 2017, meniny má: Milica
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Maková torta s jogurtovým krémom, malinami a marhuľami

júl 25, 2017 - 15:24
Letné prázdniny začali a vaše deti si ich môžu užiť naplno. Spestrite im chvíle voľna, či očarte priateľov na záhradnom posedení a naservírujte nadýchanú makovú tortu.

Do poschodí lahodného dezertu schováte ovocie, ktoré zrovna zreje na záhradke. A nemusíte si lámať hlavu ani s krémom, čerstvé plody totiž dokonale doplní jednoduché spojenie mascarpone, vanilkového cukru a bieleho jogurtu na zjemnenie. 

Doba prípravy: 180 minút

Počet porcií: 15
Na tortový korpus budete potrebovať:
500 gramov masla
800 gramov krupicového cukru
12 vajec
2 hrnčeky mlieka
1 kilo polohrubej múky
2 prášky do pečiva
200 gramov mletého maku
Trochu masla a hrubej múky na vysypanie formy
Na krém a náplň budete potrebovať:
950 gramov mascarpone (môžete nahradiť iným čerstvým syrom)
500 gramov bieleho Gazdovského jogurtu Hollandia
1 žĺtok
130 gramov múčkového cukru
3 lyžice vanilkového cukru
200 gramov malín
500 gramov marhúľ

Postup:
Najprv si pripravíme cesto na korpus. Maslo, cukor a vaječné žĺtky vyšľaháme mixérom do peny. Pridáme múku, prášok do pečiva a mlieko. Následne vypracujeme z bielka sneh a opatrne vmiešame do cesta. Nakoniec vsypeme mak. Aby sme získali štyrii kusy korpusu na jednotlivé poschodia, vytrieme a vysypeme dve tortové formy s priemerom 28 centimetrov a rovnomerne ich naplníme cestom. Pečieme zhruba 30 – 40 minút v predhriatej rúre na 180°C. Medzitým si pripravíme krém. Do misky vložíme mascarpone, jogurt, žĺtok a oba druhy cukru a vyšľaháme do hladka. Hotové korpusy necháme vychladnúť a obidva vodorovne rozkrojíme tak, aby nám vznikli štyri rovnaké pláty. Tie potom natrieme krémom, naplníme ovocím a postupne vrstvíme na seba, až vznikne torta. Výsledný dezert ozdobíme zvyšným makom a tými najkrajšími kúskami marhúľ a malín.

- - Inzercia - -