Dnes je štvrtok, 21.september 2017, meniny má: Matúš
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Slnečné potešenie zo Stredomoria

august 17, 2017 - 15:05
Cestoviny a ďalšie stredomorské ingrediencie, ako sú paradajky či sardinky, sú ideálnou kombináciou na ľahkú stredomorskú večeru – nielen pri mori.

Príprava: 25 min

Počet osôb:  4 osoby

Suroviny:
2 lyžice olivového oleja
100 g cibule
3 strúčiky cesnaku
390 g Podravka krájaných paradajok
200 ml Podravka pasírovaných paradajok
80 g zelených olív
1 lyžica kapár
115 g Eva sardiniek v rastlinnom oleji
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
400 g Podravka cestovín penne
nasekaná bazalka
soľ

Príprava: Na horúcom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku. Pridáme pretlačený cesnak, krájané a pasírované paradajky Podravka, nakrájané olivy a kapary. Omáčku varíme 10 minút. Po uvarení, pridáme nakrájané Eva sardinky.

Podravka cestoviny pripravíme podľa návodu.

Podávanie: Ak je to potrebné, pridáme soľ. Uvarené cestoviny polejeme hotovou omáčkou. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou a bazalkou.
Malé tajomstvo: Pripravená omáčka výborne chutí aj s ryžou.

pod.jpg

Foto: 
Podravka

- - Inzercia - -