Dnes je štvrtok, 21.september 2017, meniny má: Matúš
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Jahodovo-rebarborová výživa

august 31, 2017 - 09:29
K prázdninám neodmysliteľne patrí zber letného ovocia a zaváranie. Babičky ako preborníčky vo výrobe marmelád dokážu sladkou dobrotou naplniť toľko pohárov, že často zvýšia až do ďalšej sezóny. Skúste využiť šťavnaté plody inak a vsaďte na zamatovú desiatu.

Ľahká desiata plná vitamínov vás jemne pohladí na tele i na duši. Keď naviac k zrelému ovociu pridáte pár lyžíc jogurtu, ktorý zrel v tégliku (napr. Hollandia), vykúzlite dezert, ktorým oslníte i skúsenú babičku.

Doba prípravy: 20 minút
Na porciu pre 3 osoby budete potrebovať:
300 gramov jahôd
200 gramov rebarbory
2 lyžice cukru
1 dcl vody
250 gramov bieleho jogurtu


Postup:
Najprv si očistíme ovocie. Jahody zbavíme stopiek, rebarboru olúpeme, pokrájame na menšie kúsky a všetko vložíme do hrnca. Pridáme vodu s cukrom a pomaly varíme (cca 10 – 15 minút) do zmäknutia. Následne zmes rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby sme dosiahli hladkú konzistenciu výživy. Necháme vychladnúť a presunieme do chladničky. Nakoniec výživu rozdelíme do pohárov, navrch pridáme jogurt (tí, ktorí majú maškrtný jazyk, si ho môžu dosladiť) a ozdobíme praženými ovsenými vločkami, kúskami jahôd, rebarbory a lístkami mäty. Výživu si najlepšie vychutnáte vychladenú.

Tip: Krátko na sucho opražené ovsené vločky získajú ľahkú orieškovú chuť a dodajú výžive chrumkavosť. Pre ľahšie trávenie môžete použiť jogurt so zníženým obsahom laktózy, napríklad Hollandia s 0,01 % laktózy.

- - Inzercia - -