Dnes je štvrtok, 21.september 2017, meniny má: Matúš
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Jogurtový koláč s čerešňami a levanduľou

august 31, 2017 - 09:33
Užite si posledné dni prázdnin a vďaka ľahkým a voňavým koláčom. Pripravte si napríklad čerešňový koláč s nádychom Provensálska. Kúzlo mu dodá sušená bio levanduľa a najlepšie domáci vanilkový cukor.

Príprava koláča nezaberie veľa času a hodvábne zamatovú štruktúru cesta docielite pridaním jogurtu. Tento dezert navyše nemusíte robiť len z čerešní. Tie môžete nahradiť ľubovoľným zrelým ovocím, na ktoré máte zrovna chuť.

Doba prípravy: 45 minút
Na porciu pre 8 osôb budete potrebovať:
200 gramov polohrubej múky
120 gramov cukru
80 gramov vanilkového cukru
½ prášku do pečiva
2 lyžičky sušené bio levandule
2 vajcia
200 gramov bieleho jogurtu (napr. Gazdovský od Hollandia)
400 gramov čerešní

Postup:

Koláč z jogurtového cesta s ovocím je ľahká pochúťka, ktorého príprava vám nezaberie ani hodinu. Všetky suché ingrediencie vysypte do väčšej misky, pridajte vajcia, jogurt a všetko dôkladne premiešajte. Vzniknuté cesto potom vlejte do nízkej formy o priemere 28 cm. Čerešne umyte, odkôstkujte a jemne poukladajte na cesto. Rúru predhrejte na 180 °C a koláč pečte zhruba 30 minút.

Tip: Vanilkový cukor si ľahko vyrobíte sami. Vo výkonnom mixére pomeľte pol kila krupicového cukru s vanilkovým strukom a vzniknutú zmes skladujte vo vzduchotesnej nádobe. Vyrobiť si vanilkový cukor doma sa oplatí hneď niekoľkokrát. Nielenže je jeho príprava jednoduchá, ale vyjde omnoho lacnejšie a je aromatickejší.

- - Inzercia - -