Dnes je štvrtok, 19.apríl 2018, meniny má: Jela
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Inšpirujte sa a pripravte si lahodný obed v podobe Záhoráckého závitku

marec 08, 2018 - 15:10
Pripravte si pochúťku z mäsa a kyslej kapusty podľa podrobných receptov šéfkuchára z malebného relaxačno-zážitkového komplexu Malvázia, blízko dedinky Prievaly v srdci Malých Karpát.

Potrebujeme:

400 g bravčového karé
300 g slaniny 
200 g cibule 
600 g kyslej kapusty 
soľ 
korenie
cesnak 
rascu podľa chuti
olej

zavitok001.jpg

Foto: 
Ramon Leško

Zemiakové pyré

400 g zemiakov
5 g masla
½ dl mlieka
soľ
olej

zavitok003.jpg

Foto: 
Ramon Leško

Postup:


Na plátky nakrájanú slaninu a krkovičku vyklepeme, osolíme a potrieme cesnakom. Prekladáme slaninu a karé, na ktoré ukladáme kyslú kapustu udusenú s cibuľou a slaninkou. Zrolujeme a na tesno poukladáme na vymastený pekáč. Podlejeme vodou, prikryjeme a pečieme asi hodinu na 170 stupňoch. Zemiaky umývame pod tečúcou teplou vodou dovtedy, kým voda nie je celkom čistá. Potom ich očistíme, pokrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Uvarené scedíme, ešte horúce pretlačíme, pridáme horúce mlieko, olej, prípadne aj maslo, dobre vymiešame a povaríme.

zavitok002.jpg

Foto: 
Ramon Leško

- - Inzercia - -