Dnes je sobota, 18.august 2018, meniny má: Elena, Helena
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Čínske špeciality našich študentov

apríl 12, 2018 - 19:51
Vo štvrtok 12. apríla štvrtok sa na Strednej odbornej škole gastronómie a hotelových služieb niesol v znamení Číny. Študenti pripravili pre pozvaných hostí čínske špeciality a pri príprave na nich dohliadal čínsky šéfkuchár, ktorý pôsobí na Slovensku, v úzkej súčinnosti s majstrami odborného výcviku.

Podujatie sa nieslo pod patronátom veľvyslanca Čínskej ľudovej republiky, Jeho Excelencie Lin Lina. Študentov prišiel pozdraviť a ochutnať špeciality aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Ocenil myšlienku naučiť žiakov variť aj medznárodnú kuchyňu, pretože podľa neho „iné krajiny spoznávame aj prostredníctvom jedla“.

cin007.jpg

Foto: 
Ramon Leško

Ako pre Slovenku povedal riaditeľ školy Jozef Horák, podujatia s prípravou medzinárodného menu majú už trojročnú tradíciu, pokiaľ ide o deň čínskej kuchyne, bol už pätnásty v poradí. „Začali sme indonézskou kuchyňou, potom sme pridávali ďalšie – vietnamskú, rakúsku, grécku, izraelskú, českú, japonskú, či egyptskú. Väčšinou varili aj samotní veľvyslanci,“ dodal Jozef Horák.

cin011.jpg

Foto: 
Ramon Leško

Čínska kuchyňa má podľa neho mnoho podôb, a nedá sa jednoznačne povedať, že práve isté jedlo je to národné. 12. apríla študenti pripravili pre hostí ´dené tofu so zelerom, kukuričnú polievku, hovädzie mäso s opekanými hríbmi a bambusom, kura kungpao, opekanú ryžu s vajíčkom. Ako dezert si hostia mohli pochutnať na vyprážaných guľôčkach a ochutnať tiež čaj typu wulong – tzv. železnú bohyňu milosrdenstva. 

cin012.jpg

Foto: 
Ramon Leško

 

Naše aktivity: 

- - Inzercia - -