Dnes je štvrtok, 21.jún 2018, meniny má: Alojz
Čas čítania
2 minutes
Zatiaľ prečítané

Zasúťažte si s Podravkou: Ajvar otvára grilovaciu sezónu

máj 05, 2018 - 10:44
Poznáte Ajvar? Táto lahodná zeleninová príloha je tradičnou pochúťkou z Chorvátska, a hodí sa nielen ku grilovaným dobrotám.

Ajvar Podravka sa vyrába z červených paprík a baklažánov plných chuti, chorvátskeho slnka a cenných vitamínov šetrným procesom pasterizácie. Je ideálnym dipom ku grilovanému mäsu a zeleninke, ale tiež chutne poslúži pri varení, či ako nátierka na chrumkavé pečivo. 100% zeleninová príloha bez konzervantov, aróm a alergénov vyšperkuje do dokonalosti každú grilovanú pochúťku. Učte sa od chorvátskych majstrov a otvorte grilovaciu sezónu s Ajvarom jemným alebo Ajvarom pikant.

Z Chorvátska na Slovensko

Domovom Ajvaru je chorvátsky región Adria, kde sa pôvodne rodinný recept dedil z generácie na generáciu. V súčasnosti výroba Ajvaru Podravka prebieha v chorvátskom meste Kalnik jedenkrát ročne po dozretí 3 000 ton čerstvých paprík. Je pripravovaný šetrným procesom pasterizácie, ktorá umožňuje zachovať vitamíny, prírodné farbivá a celkovú prirodzenosť potraviny. Táto papriková dobrota sa udomácnila aj na Slovensku, práve pre jej bohatú chuť a lákavú intenzívnu vôňu.

100% chuti, 0% konzervantov

Ajvar jemný pre milovníkov dobrého jedla a Ajvar pikant pre ostré jazýčky premenia vašu grilovačku na gurmánsky zážitok. Či ho použijete ako zeleninový základ na varenie, prílohu alebo dip k už hotovému jedlu, alebo ako chutnú nátierku na pečivo či toast, vaši spoluhodovníci si budú určite pýtať váš tajný ajvar-recept. Ajvar Podravka je pripravovaný iba z prírodných ingrediencií, jeho hlavnými zložkami sú červená paprika a baklažán. Vďaka svojmu zloženiu a vlastnostiam si vyslúžil pomenovanie kaviár pre vegetariánov. Okrem výbornej chuti má totiž aj nízku kalorickú hodnotu, je bohatý na betakarotén, vitamíny a minerály.

Ajvar jemný Podravka: 2,29 €/ 350g

Ajvar pikant Podravka: 2,29 €/ 350g

Vedeli ste toto o Ajvare? 

  • Je tradičnou zeleninovou pochúťkou z Chorvátska, ktorá je vyrobená z čisto prírodných surovín.
  • Aby Podravka dosiahla najlepšiu možnú chuť Ajvaru, vyšľachtila vlastné odrody červenej papriky, ktoré používa na výrobu Ajvaru.
  • Výroba Ajvaru Podravka prebieha iba raz ročne, pričom paprika je spracovaná do 3 hodín od jej dovezenia do továrne v Kalniku.
  • Každý 350g pohár Ajvaru Podravka obsahuje 7 červených paprík!
  • Ajvar je známy aj ako kaviár vegetariánov a vegánov.
  • 100g Ajvaru Podravka obsahuje dennú doporučenú dávku vitamínu C. 
  • Ajvar Podravka získal v roku 2016 ocenenie Superior Taste Award.

Tip na recept:

KLASICKÝ BURGER

Príprava: 50 minút, pre 4 osoby

Ingrediencie:

4 žemle na hamburger

400 g mletého hovädzieho mäsa

3 PL pikantného Ajvaru Podravka

3 PL jemného Ajvaru Podravka

2 ČL ochucovadla Podravka NATUR

2 PL majonézy

2 paradajky

1 cibuľa

4 listy zeleného šalátu

Postup:

1. Mleté hovädzie mäso zmiešame s ochucovadlom a pikantným Ajvarom. Zo zmesi vytvarujeme 4 hrubšie placky, poukladáme ich na tácku, obalíme potravinovou fóliou a zaťažíme. Dáme odležať do chladničky na približne 30 minút, aby sa chute prepojili.

2. Medzitým zmiešame jemný Ajvar s majonézou. Žemle na hamburger prekrojíme na polovicu, spodnú časť potrieme zmesou vytvorenou z Ajvaru a majonézy, na to položíme list šalátu.

3. Paradajky nakrájame na tenké plátky a cibuľu na krúžky.

4. Pripravené a odležané placky ugrilujeme na horúcom grile z každej strany.

Podávanie: Hotové placky položíme na šalátový list, pridáme plátok paradajky a krúžok cibule. Na vrch môžeme podľa chuti dať ešte lyžicu Ajvaru. Prikryjeme vrchnou časťou žemle a podávame.

SÚŤAŽ

Zasúťažte si spoločne s nami a traja z vás vyhrajú balíček rôznych výrobkov od Podravky v hodnote 20 eur! Jediné, čo pre to stačí urobiť, je správne odpovedať na nižšie položenú otázku, vyplniť formulár a ste v hre! 

Naše aktivity: 

- - Inzercia - -