Dnes je pondelok, 16.júl 2018, meniny má: Drahomír
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Čakáte návštevu? Zabudnite na chlebíčky a pripravte hosťom chutné a originálne občerstvenie!

júl 09, 2018 - 14:25
Čakáte návštevu a lámete si hlavu nad tým, čo by ste im pripravili a spríjemnili posedenie na terase? Prinášame vám chutnú a zároveň rýchlu inšpiráciu na občerstvenie po ktorom (zaručene) neostane ani stopy!

AVO(NE)NUTELLA

V časoch, kedy frčí slaný karamel a sladkosti „na slano“, určite oceníte zdravú AVO(NE)NUTELLU, tmavú nátierku z avokáda, ktorá sa skvelo dopĺňa so slanými krekermi a šťavnatými malinami. Na ozdobu sa dajú použiť aj jahody.

Potrebujeme:

1–2 balenia TUC originál

1 avokádo

30 g holandského kakaa

2-3 lyžice javorového sirupu 

štipka soli 

vanilkový struk 

možno pridať lyžicu masla z lieskových orieškov

Ako na to?

Z avokáda vyberieme kôstku, vnútro dáme do misy. Z vanilkového struku odstránime semienka tak, že ho pozdĺžne rozrežeme a vyškrabneme obsah do misky, pridáme ostatné suroviny a rozmixujeme. Natrieme na krekery v jemných vlnkách, ozdobíme malinami a mätou.

Paradajkové krekery s hráškovým pyré a parmezánom 

Hráškový krásavec nadchne fanúšikov sezónnej zeleniny. Veď kto by nemiloval čerstvý hrášok v kombinácii s chutným talianskym parmezánom? Podklad tvoria krásne červené TUC, ktorých hlavnou ingredienciou, dodávajúcou im skvelú chuť, je sušená rajčina.

Potrebujeme:

1-2 balenia TUC rajčiny a bylinky

300 g hrášku (čerstvý alebo rozmrazený)

100 ml 33 % smotany

10 ml olivového oleja

11 g mäty 

11 g parmezánu 

30 g citrónovej šťavy

soľ

korenie na dochutenie

Ako na to?

Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme, natrieme na krekery s paradajkami, ozdobíme hoblinkami talianskeho parmezánu, guľôčkami hrášku a hráškovými výhonkami.

Bylinkovo-semienkové krekery s reďkvičkovou nátierkou

Táto verzia určite zachutí tým, ktorí si v lete pravidelne pripravujú chlieb s maslom a reďkovkami. S tým rozdielom, že podklad netvorí chlieb, ale krekery s pažítkou, makom a ľanovými semienkami. Kombinácia byliniek, semienok a reďkovky v ústach rozohrá doslova koncert chutí a vy budete pred kamarátmi žiariť ako pútavý inovátor.

Potrebujeme:

1-2 balenia TUC semienka a pažítka

100 g reďkoviek (nakrájaných na drobné kocky)

100 g tvarohu / lučiny

1 jarná cibuľka (biela časť)

Soľ

korenie

Ako na to?

Bielu časť cibuľky nakrájame nadrobno, zmiešame s reďkovkami a tvarohom / lučinou. Osolíme, okoreníme, natrieme na bylinkovú TUC-ku a nakoniec ozdobíme zelenou časťou cibuľky a naplocho nakrájanú reďkovkou.

Naše aktivity: 

- - Inzercia - -