Dnes je streda, 17.október 2018, meniny má: Hedviga
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Grilovacia sezóna v plnom prúde: Prinášame tipy na lahodné pochúťky!

august 15, 2018 - 14:51
Leto je nielen príjemným časom dovoleniek, ale aj stretávania sa s priateľmi pri podvečerných grilovačkách. Prinášame vám tipy na lahodné pochúťky, ktoré môžu stretnutia spríjemniť.

Šalát so špekáčikmi, zemiakmi a kukuricou

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Porcie: 3 – 4

Potrebujeme:

  • balenie Taška špekáčiky špeciál Mecom
  • 4 väčšie zemiaky
  • 500 g baby špenátu
  • 3 šalotky
  • 2 predvarené kukurice
  • cesnaková hlava
  • olivový olej
  • tymian
  • rasca, soľ
  • 1 kyslá smotana
  • 3 PL bryndze
  • 1 PL masla

Postup:

Na dressing rozmiešame bryndzu v kyslej smotane a dosolíme podľa chuti.
Zemiaky nakrájame na plátky, šalotky očistíme a rozkrájame na štvrťky. Kukuricu nakrájame na menšie kúsky a špekáčiky narežeme.

Zeleninu polejeme olivovým olejom, osolíme, ochutíme rascou a pridáme nasekaný tymián. Cesnak prerežeme priečne.

Zeleninu grilujeme. Keď je kukurica ugrilovaná, položíme na ňu plátok masla. V miske zmiešame špenát a grilovanú zeleninu. Grilovaný cesnak vylúpneme a pridáme do šalátu.
Na záver grilujeme do zlatohneda špekáčiky a podávame so šalátom a dressingom.

Cuketové závitky s klobáskou

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Porcie: 2 - 4

Potrebujeme:

  • 1 väčšia cuketa
  • Grilovacie korenie
  • Gril párty klobásky so syrom Mecom
  • Paradajkový pretlak

Postup:

Cuketu umyjeme a na hrubšom strúhadle nastrúhame dlhšie plátky. Na gril poukladáme na polovicu rozrezané klobásky. Plátky cukety potrieme troškou pretlaku, posypeme grilovacím korením a grilujeme. Keď sa všetko ugriluje, zabalíme klobásku do plátku cukety, spojíme špáradlom tak, aby sa jednohubky nerozpadli a necháme ich ešte pár sekúnd na grile, aby sa príjemne prepojili chute. Podávať môžeme s omáčkami podľa vlastnej chuti.

Veľa inšpirácií a chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk

Naše aktivity: 

- - Inzercia - -