Dnes je štvrtok, 23.január 2020, meniny má: Miloš
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Sviatočné pečenie s RISO: Jemná roláda s orieškovým krémom

január 11, 2020 - 12:00
Čo kedy ste si našli chvíľu času a vyčarovali rodine dezert v podobe krásnej a najmä chutnej rolády? Napríklad takú s lahodným orieškovým krémom.

Cesto: 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva, 6 vajec, 6 PL cukru, 7 PL polohrubej múky

 

Krém: 250 g mascarpone, 100 g horkej čokolády, 140 g mletých lieskových orieškov, 200 ml smotany na šľahanie, 1 balíček smetafixu, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 PL pomarančového džemu RISO

 

Vajíčka si rozdelíme a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 25 minút. Po upečení cesto vyberieme z rúry, necháme ho 3 minúty vychladnúť a spolu s papierom na pečenie ho zvinieme a necháme úplne vychladnúť. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Mascarpone vymiešame s cukrom, pridáme vychladnutú čokoládu a orechy. Vmiešame vyšľahanú smotanu a vymiešame hladký orieškový krém. Roládu roztvoríme, stiahneme papier, potrieme džemom, krémom a zvinieme. Hotovú roládu môžeme ešte ozdobiť podľa vlastnej fantázie a vložíme ju na noc stuhnúť do chladničky.

- - Inzercia - -