Dnes je utorok, 15.október 2019, meniny má: Terézia
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Čokoládová omáčka

december 19, 2014 - 12:13
Pripravte si lahodnú čokoládovú polevu na vaše vianočné dezerty. Môžete ju podávať aj so zmrzlinou alebo palacinkami s ovocím.
200 g horkej čokolády
100 ml smotany na šľahanie
3 lyžice cukru
1 lyžicu rumu
 
Postup: 
Čokoládu polámeme, dáme do misy a nad parou za stáleho miešania necháme roztopiť. V hrnci zvaríme smotanu s cukrom a pridáme k roztopenej čokoláde. Omáčku vymiešame dohladka a ochutíme rumom. Podávame ju horúcu alebo studenú. Hodí sa k vanilkovej zmrzline, pudingu, na poliatie rôznych dezertov, pohárov, slávnostných palaciniek s ovocím, zmrzlinou, ale i krupičnej kaše pre deti – v tom prípade rum vynecháme.
 
 
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: red

- - Inzercia - -