Dnes je streda, 19.september 2018, meniny má: Konštantín
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Jemná kelová polievka

december 16, 2014 - 23:16
Kel znižuje hladinu cholesterolu, posilňuje steny ciev aj imunitný systém. Vďaka vysokému obsahu vlákniny pôsobí priaznivo na zažívanie. Pripravte si kelovú polievku a posilnite svoj imunitný systém v chladných decembrovým dňoch.
Na prípravu potrebujeme:
 
- 900 g hlávkového alebo kučeravého kelu (už očisteného)
- 1 liter zeleninového bujónu (z kocky)
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ
- čierne mleté korenie
- štipku ďumbiera
- 1 téglik smotany na šľahanie
- pár kvapiek citrónovej šťavy
 
Postup:
Na oleji speníme posekanú cibuľu, pridáme cesnak, očistený a umytý kel pokrájaný na rezance a spolu za častého miešania odkryté popražíme. Posolíme, ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením, ďumbierom a zalejeme bujónom. Prikryjeme a pri miernejšej teplote uvaríme domäkka. Polievku odstavíme, trošku schladíme, potom zmixujeme, pridáme do nej smotanu a ešte krátko povaríme. Môžeme, ale nemusíme dochutiť pár kvapkami citrónovej šťavy a podávame s chrumkavým chlebom alebo pečivom.
 
Dobrú chuť!
 
 
Zdroj a foto: SITA

- - Inzercia - -