Dnes je štvrtok, 24.august 2017, meniny má: Bartolomej
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Ľahký šalát s morčacím mäsom a figami

november 17, 2016 - 21:32
Ľahké a chutné sú napríklad šaláty. Receptom na dnes je skvelý šalát s morčacím mäsom, figami a mandľami.
Čas varenia: 
15 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
300 g morčacie mäso
300 g figy
2 pl masla
2 pl medu
1 mandľové lupienky
  Soľ
  korenie
  čierny sezam
  čili
Inštrukcie: 

Ingrediencie na šalát:
Šalát
Jablčný ocot
Balzamiko
Olivový olej

Postup:
1. Na panvici do zlatista opečieme morčacie mäso, ktoré dochutíme čiernym korením a soľou.
2. K mäsu pridáme na polmesiačiky nakrájané figy a 3 minúty necháme piecť.
3. Aby sme dosiahli lahodnú chuť, primiešame med, štipku čili a maslo.
4. Vo väčšej miske si pripravíme šalát, ktorý natrháme na menšie kúsky zalejeme jablčným octom a balzamikom.
5. Šalát jemne osolíme a dôkladne premiešame.
6. Servírujeme na veľkom tanieri, kde do stredu naložíme náš šalát a zasypeme pripraveným mäsom.
7. Dozdobíme sezamom a lupienkami mandlí.
Dobrú chuť!

Poznámky: 

Zdroj: 

Ďakujeme špičkovému šéfkuchárovi Ľubomírovi Molnárovi z Hotela DobleTree by Hilton Bratislava.

- - Inzercia - -