Dnes je utorok, 17.január 2017, meniny má: Nataša
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Špenátový kiš s cherry paradajkami

november 23, 2016 - 01:08
Slaný koláč kiš (quiche) má korene vo francúzskej kuchyni, no vďaka lahodnej chuti a rozmanitým kombináciám si nachádza obľubu na celom svete. Vďaka nášmu receptu si určite nájde pevné miesto aj vo vašej kuchyni.
Čas varenia: 
40 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
500 g lístkového cesta
500 g baby špenátu
2 pl olivového oleja
3 vajcia
100 g cherry paradajok
100 g parmezánu ((môže byť aj iný tvrdý syr))
250 ml smotany 33% na šľahanie
1 jarná cibuľka so zelenou vňaťou ((môže byť aj pažitka))
2 strúčiky cesnaku
  Soľ
  mleté čierne korenie
  muškátový oriešok
  čili paprička
Inštrukcie: 

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním dno aj boky vymastenej okrúhlej nízkej formy.Špenát dôkladne umyjeme a hrubšie hlúbiky odrežeme. Jarnú cibuľku nadrobno  nakrájame a orestujeme na olivovom oleji. Prisypeme špenát, pridáme roztlačený cesnak a štipku čili. Dusíme, kým špenát nezmäkne.  Syr nastrúhame na hrubšom strúhadle, zmiešame s vajíčkami a so smotanou, ochutíme muškátovým orieškom, korením a soľou. Do syrovej zmesi pridáme dusený špenát, zamiešame a nalejeme na cesto. Uložíme polovičky cherry paradajok a vložíme piecť na 40 minút do predhriatej rúry na 180 stupňov. Po upečení vyklopíme a nakrájame na trojuholníky.

Poznámky: 

Easy Tasty: Spinach quiche with cherry tomatoes

Description: 

Slaný koláč kiš (quiche) má korene vo francúzskej kuchyni, no vďaka lahodnej chuti a rozmanitým kombináciám si nachádza obľubu na celom svete. Vďaka nášmu receptu si určite nájde pevné miesto aj vo vašej kuchyni. 

Autor: 
Zdroj: 

Ďakujeme špičkovému šéfkuchárovi Ľubomírovi Molnárovi z Hotela DobleTree by Hilton Bratislava.

Kategórie receptov

- - Inzercia - -