Dnes je pondelok, 27.marec 2017, meniny má: Alena
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Krevety v pikantnej medovej marináde s vlašskými orechmi

november 24, 2016 - 01:00
Morské plody sú v našich kuchyniach čoraz obľúbenejšie. Rýchly ľahký obed alebo večeru si s nami pripravíte z kreviet za pár minút. Vynikajúcu chuť im dodá kombinácia medu s čili papričkami a orechmi.
Čas varenia: 
10 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
500 g čerstvých alebo mrazených kreviet
2 pl medu
1 červená feferónka alebo čili paprička
1 strúčik cesnaku
2 pl citrónovej šťavy
1 pl nasekanej petržlenovej vňate
50 g vlašských orechov
  Soľ
Inštrukcie: 

Na rozpálenú panvicu vložíme krevety a prudko opekáme. Polejeme medom, prisypeme čili papričku, polovice vlašských orechov a miešame. Po chvíli prikvapkáme šťavu z citróna a a posypeme petržlenovou vňaťou. Miešame, kým nie sú krevety zlatohnedé

Tip: krevety môžeme pred opekaním marinovať: marinádu pripravíme z medu, nadrobno nasekanej feferónky, pretlačeného cesnaku, citrónovej šťavy a petržlenovej vňate. Zamiešame do nej krevety a necháme v chladničke odstáť minimálne 30 minút. Namarinované krevety opekáme na grilovacej panvici približne 3 minúty z každej strany. Nakoniec pridáme vlašské orechy a dochutíme soľou.

Poznámky: 

Easy Tasty: Shrimps in spicy honey marinade with walnuts

Description: 

Morské plody sú v našich kuchyniach čoraz obľúbenejšie. Rýchly ľahký obed alebo večeru si s nami pripravíte z kreviet za pár minút. Vynikajúcu chuť im dodá kombinácia medu s čili papričkami a orechmi.

Autor: 
Zdroj: 

Ďakujeme špičkovému šéfkuchárovi Ľubomírovi Molnárovi z Hotela DobleTree by Hilton Bratislava.

Kategórie receptov

- - Inzercia - -