Dnes je utorok, 12.december 2017, meniny má: Otília
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Plnené šampiňóny s baklažánovým pyré

december 04, 2016 - 21:08
Určite budete milo prekvapení, aké vynikajúce, jemné a lahodné môže byť baklažánové pyré. Vynikajúco k nemu chutia plnené šampiňónové klobúčiky s cesnakovou príchuťou a kozím syrom.

Plnené šampiňóny s baklažánovým pyré

Popis receptu: 

Ingrediencie:
Pyré:

  • 1 baklažán
  • 2 strúčik cesnaku
  • tymian
  • rozmarín
  • olivový olej 
  • soľ
  • korenie
  • smotana na šľahanie

Šampiňóny:

  • 10 väčších šampiňónov
  • 2 šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • maslo 
  • kozí syr
  • petržlenová vňať
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Inštrukcie: 

Baklažán očistíme, pozdĺžne prekrojíme na štyri časti a uložíme na plech. Posolíme, posypeme čiernym korením, potrieme nadrobno nasekaným cesnakom a vetvičkami byliniek. Dáme zapiecť do rúry predhriatej na 180 stupňov. Zapekáme asi 15 – 20 minút. Upečené kúsky baklažánu vložíme do vyššej misky a rozmixujeme so smotanou na šľahanie na jemné hladké pyré.
Zo šampiňónov vykrútime hlúbiky, aby nám zostali pekné hlavičky. Hlúbiky nadrobno nasekáme, primiešame drobné kocky šalotky, jemné prúžky cesnaku a všetko orestujeme na lyžici masla. Keď zmes zmäkne, nadrobíme do nej kozí syr a už len krátko premiešame. Na papierom vystlaný plech ukladáme klobúčiky a plníme ich syrovou zmesou. Vložíme do rúry a pečieme asi 15 minút pri teplote 180 stupňov. Podávame s pyré, dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Poznámky: 

Easy a Tasty: Filled champignons with aubergine puree

Description: 

Určite budete milo prekvapení, aké vynikajúce, jemné a lahodné môže byť baklažánové pyré. Vynikajúco k nemu chutia plnené šampiňónové klobúčiky s cesnakovou príchuťou a kozím syrom.

Autor: 
Zdroj: 

Recept pripravil Adam Klas, šéfkuchár reštaurácie Toscana, DoubleTree by Hilton

- - Inzercia - -