Dnes je utorok, 22.august 2017, meniny má: Tichomír
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Zapekaná koreňová zelenina s kuracími kúskami s prošutom

január 04, 2017 - 12:36
Ako pripraviť zapekanú koreňovú zeleninu vie asi každý, ale náš videorecept vám poskytne jeden iný a možno aj zaujímavý postup a hlavne reprezentatívnu chuť a vzhľad. Ak zaradíme videorecept medzi „Easy & Tasy“ tak určite bude chutný a jednoduchý na prípravu.
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
150 g tekvice
150 g feniklu
150 g petržlenu
250 g kuracie prsia
20 g prošuta
30 g masla
1 pl medu
1 pl citrónová šťava
1 čl soli
1 čl čierneho korenia
  Tymian
  Rozmarín
  olivový olej
Inštrukcie: 
  1. Zeleninu si nakrájame na hranolky a vo väčšej miske si zeleninu dochutíme. Pridáme soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu, med, olej a bylinky.
  2. Takto pripravenú zeleninu rozložíme na plech a pridáme kocku masla.
  3. Pečieme cca 15-20 minút pri teplote 180°C.
  4. Počas pečenia zeleniny si pripravíme kuracie kúsky z kuracích pŕs, ktoré si nakrájame na hrubšie pásiky a po pridaní soli a čierneho korenia kúsky zabalíme do prošúta.
  5. Pečieme na panvici na olivovom oleji.
Poznámky: 

Easy a Tasty: Zapekaná koreňová zelenina s kuracími kúskami s prošutom

Description: 

Ako pripraviť zapekanú koreňovú zeleninu vie asi každý, ale náš videorecept vám poskytne jeden iný a možno aj zaujímavý postup a hlavne reprezentatívnu chuť a vzhľad. Ak zaradíme videorecept medzi „Easy & Tasy“ tak určite  bude chutný a jednoduchý na prípravu.

Autor: 
Zdroj: 

Recept pripravil Adam Klas, šéfkuchár reštaurácie Toscana, DoubleTree by Hilton