Dnes je pondelok, 18.december 2017, meniny má: Sláva
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Šalátová polievka s feniklom

marec 12, 2017 - 16:53
Pripravte si chutnú a rýchlu polievku plnú vitamínov. Šalátová polievka s feniklom je ľahká a jej chuť sa príjemne rozplýva na jazyku. Tento recept je ako stvorený aj pre vegetariánov.
Čas varenia: 
15 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
100 g cibule
100 g feniklu
100 g masla
2 dl zeleninového vývaru
2 dl smotany na šľahanie
1 hlávka rímskeho šalátu
1 čl Cesnaku
  Pár lístkov bazalky
  Soľ
  korenie
Inštrukcie: 

Postup:

  1. Na rozohriatú panvicu položíme maslo a necháme ho roztopiť. Pridáme nakrájanú cibuľku a fenikel. Opečieme do zlatista.
  2. Do zmesi pridáme olivová olej, cesnak a zalejeme zeleninovým vývarom.
  3. Listy z rímskeho šalátu natrháme na malé kúsky a pridáme ich do vývaru. Necháme 2 minúty povariť.
  4. Ďalej celú zmes zalejeme smotanou na šľahanie, osolíme, okoreníme a pridáme bazalku.
  5. Nakoniec všetko rozmixujeme.
  6. Pripravenú polievku môžete ozdobiť petržlenovou vňaťkou.  
Poznámky: 

Dnešný video recept vám priniesla spoločnosť KIK

Zdroj: 

Recept pripravil Adam Klas, šéfkuchár reštaurácie Toscana, DoubleTree by Hilton