Dnes je štvrtok, 21.september 2017, meniny má: Matúš
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Jarné kuracie soté so zeleninou a pohánkou

marec 13, 2017 - 23:24
Kuracie soté patrí medzi najobľúbenejšie pokrmy Slovákov. Vyskúšajte jarnú verziu s množstvom zeleniny a pohánky.
Čas varenia: 
15 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
130 g uvarenej pohánky
40 g cukrový hrášok
2 špargle
50 g romanesco
50 g brokolice
40 g mrkvy
40 g karfiolu
50 g masla
2 dl vývaru
3 pl olivového oleja
1 čl Cesnaku
  Soľ
  korenie
  čili
Inštrukcie: 

Postup:

  1. Kuracie prsia si nakrájame na menšie kocky, ktoré osolíme a okoreníme. Potom ich začneme restovať na olivovom oleji. Pridáme trošku cesnaku a čili. Všetko to zalejeme vývarom a necháme 5 minút povariť.
  2. Do zmesi primiešame nakrájanú zeleninu a pomiešame. Pre lahodnejšiu chuť pridáme kúsok masla a všetko pomiešame.
  3. Jarné soté servírujeme s uvarenou pohánkou.  
Poznámky: 
Zdroj: 

Recept pripravil Adam Klas, šéfkuchár reštaurácie Toscana, DoubleTree by Hilton