Dnes je nedeľa, 24.september 2017, meniny má: Ľuboš, Ľubor
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Medové kuracie stehná s pečenou zeleninou a baby zemiakmi

máj 11, 2017 - 11:49
Kuracie stehná sa dajú pripraviť na veľa rôznych spôsobov. Vyskúšajte variantu s medovou marinádou, ktorú sú vynikajúcou delikatesou. Ako prílohu sme zvolili pečenú zeleninu a baby zemiaky.

Medové kuracie stehná s pečenou zeleninou a baby zemiakmi

Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
520 g Kuracie stehná
150 g Baby zemiaky
130 g šalotky
60 g cherry paradajok
60 g Cukety
4 strúčiky cesnaku
3 pl olivového oleja
2 pl medu
1 čl Mletej sladkej papriky
  Soľ
  Čierne korenie
Inštrukcie: 

Postup:

  1. Do zapekacej misy nakrájame na kocky baby zemiaky, šalotku, cuketu a rajčinky. Do zmesi pridáme olivový olej, čierne korenie, tymian a cesnak. Dôkladne premiešame.
  2. Kuracie stehná si dochutíme medom, olivovým olejom, mletou paprikou, soľou a čiernym korením.
  3. Stehná naukladáme do zapekacej misy a dáme ich piecť na 30 minút pri teplote 170 stupňov.
  4. Jedlo si môžete dochutiť olivovým olejom a šalátom. 
Poznámky: 

Medové kuracie stehná s pečenou zeleninou a baby zemiakmi

Zdroj: 

Dnešný video recept vám priniesla spoločnosť KIK

Recept pripravil Adam Klas, šéfkuchár reštaurácie Toscana, DoubleTree by Hilton