Dnes je štvrtok, 19.apríl 2018, meniny má: Jela
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Bravčová panenka s hruškou

marec 20, 2018 - 08:38
Pripravte si vynikajúci obed z bravčovej panenky. Tentoraz tam však pridajte aj hrušku, ktorá celé jedlo príjemne ochutí.
Čas varenia: 
50 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
600 g Bravčovej panenky
100 ml Oleja
150 g Červenej cibule
300 g Hrušky
30 g Kryštálového cukru
  Soľ
  Grilovacie korenie
100 ml Hruškového džúsu
  ml Hruškovice
Inštrukcie: 
Bravčovú panenku naporciujeme na medailóniky, zľahka posolíme a poprášime grilovacím korením. Hrušky rozrežeme pozdĺžne na asi 5-6 hrubších plátkov. Cibuľu očistíme a pokrájame tiež na hrubšie časti – rozoberieme na lupienky. Bravčovú panenku opekáme na rozohriatej panvici s olejom z každej strany asi 3-4 minúty. Mäso vyberieme a odložíme bokom. Do vyhriatej panvice vložíme hrušky, zasypeme kryštálovýmcukroma necháme skaramelizovať. Pridáme lupienky cibule, krátko opekáme. Odložené mäso pridáme k hruškám a cibuli, prehrejeme, prilejeme hruškový džús a krátko povaríme. Na záver môžeme pridať hruškovicu (ak jedlo pripravujeme aj pre deti, vynecháme ju). Jedlo naservírujeme na tanier, posypeme rozdrobeným syrom a podávame s opečeným toustovým chlebíkom.

 

Dobrú chuť!

- - Inzercia - -