Dnes je pondelok, 24.september 2018, meniny má: Ľuboš, Ľubor
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Bravčový hamburger s jabĺčkom a šalviou

marec 22, 2018 - 11:15
Syn legendárneho herca Michal Dočolomanský ml. si na svojho otca spomenul milou publikáciou, ktorá okrem osobných spomienok čitateľom prináša aj podrobné recepty z maestrovej kuchyne. Vybrali sme pre vás malú ochutnávku, ktorá vás iste inšpiruje.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
500 g Mletého bravčového mäsa
1 Stredne veľké šťavnaté jablko
  Menšiu hrsť sušenej šalvie alebo 10 lístkov čerstvej
  Menšiu hrsť strúhanky
1⁄4 Kocky slepačieho bujónu
  Soľ
  mleté čierne korenie
  Mleté biele korenie
  Trochu podrvených semienok koriandra
Inštrukcie: 

Jablko ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nadrobno nakrájame, alebo nastrúhame, aby sme zvýraznili jeho arómu v zmesi. Nadrobno nasekáme šalviu, štvrtinu bujónu roztopíme v troche horúcej vody. Tieto ingrediencie spolu so soľou, koreninami a strúhankou pridáme k mletému mäsu a dobre premiesime, najlepšie rukami. Necháme postáť a podľa potreby pridáme ešte strúhanku, aby sme mohli formovať malé hamburgerové bochníčky. Hamburgery opekáme vonku na grile, alebo doma v kuchyni na panvici. Výber zeleniny a omáčok necháme na vás.

- - Inzercia - -