Dnes je nedeľa, 23.september 2018, meniny má: Zdenka
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Bravčová panenka na pyré z romanesca

marec 27, 2018 - 10:41
Prinášame vám recept na bravčovú panenku, ktorú môžete podávať s trošku netradičným pyré zo zeleniny, akou je romanesco. Zaručene chutný recept!
Čas varenia: 
1 hod
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
400 g Bravčovej panenky
2 Polievkové lyžice olivového oleja
1 Polievková lyžica zmesy byliniek - tymián, rozmarín, šalvia
1 cibuľa
  Hrsť medvedieho cesnaku
1 dl Smomtany na šľahanie
500 g Romanesca
1 Polievková lyžica masla
1 dl zeleninového vývaru
Inštrukcie: 

Mäso osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a dáme pomaly piecť asi na hodinu do rúry rozohriatej na 80 stupňov. Cibuľu nakrájame na plátky a speníme na rozpustenom masle, pridáme medvedí cesnak vcelku, premiešame, zalejeme 1 dl smotany a trochu zredukujeme varom, osolíme, okoreníme a po chvíli odstavíme.

Pyré: romanesco uvaríme vo vývare, ku koncu varenia prilejeme 1 dl smotany a mäkké romanesco rozmixujeme. Ochutíme soľou a môžeme pridať lyžicu masla. Upečené mäso vyberieme a prudko v celku opečieme na panvici s olivovým olejom a štipkou masla. Vnútri by mäso malo zostať ružové a mäkké. Nakrájame na plátky a naservírujeme na pyré preliate cesnakovou omáčkou. Ozdobíme bylinkami, rukolou, reďkovkovými listami a pokvapkáme olivovým olejom.