Dnes je piatok, 20.apríl 2018, meniny má: Marcel
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Tradičná ostrokyslá polievka

marec 28, 2018 - 10:32
Ste fanúšikmi čínskej kuchyne? Obyčajnú ostrokyslú polievku, ktorá je v Číne bežnou súčasťou hlavného jedla, si teraz môžete pripraviť aj v pohodlí domova.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
300 g kuracieho mäsa
1 Čajová lyžička kukuričného škrobu
1 Čajová lyžička oleja
3 Polievkové lyžice sójovej omáčky
2 Čili papričky
100 g Nakrájaného póru
  Koriandrovú vňať
100 g mrkvy
2 vajcia
100 g Tofu
100 g Bambusových výhonkov
2 l Hovädzieho vývaru
2 Polievkové lyžice trstinového cukru
  Dve hrste čínskych húb
Inštrukcie: 

Mäso nakrájame na malé rezančeky a necháme marinovať aspoň hodinu. Kým sa mäso marinuje, pripravíme zeleninu. Zázvor nastrúhame na jemno, pór šikmo nakrájame. Mrkvu aj bambusové výhonky nakrájame na tenké rezance. Koriander nasekáme na jemno, huby (shi-take, judášovo ucho) namočíme do vody. Potom namarinované mäso prudko opečieme na suchej teflónovej panvici. Do kvalitného vývaru pridáme tmavú sójovú omáčku, na jemno nastrúhaný zázvor, čili sušené nasekané papričky a ryžový ocot. Pridáme mäso a chvíľku varíme. Pridáme aj namočené huby, ktoré môžeme tiež nakrájať na rezance. Ďalej pripravenú zeleninu a keď zmäkne, na kocôčky nakrájané tofu. Polievku jemne osladíme, aby sa vyvážila kyslá chuť. V miske rozmiešame škrob v troche vody a vlejeme za stáleho miešania do polievky. Keď je polievka takto zahustená, na záver prilejeme aj rozšľahané vajíčka. Lejeme pomaly, z väčšej výšky a hneď aj odstavíme z plameňa. Polievka je hotová :) Ochutnáme a podľa potreby dochutíme octom, alebo sójovou omáčkou.

- - Inzercia - -