Dnes je nedeľa, 23.september 2018, meniny má: Zdenka
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Bryndzová polievka

apríl 03, 2018 - 10:23
Bryndza jednoducho patrí do slovenskej kuchyne. Azda najradšej ju máme čerstvú na chlebíku s dostatkom jarnej zeleniny, no vynikajúco chutí aj vo viacerých gurmánskych špecialitách. Ponúkame vám recept na chutnú polievku z bryndze.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
250 g Zemiakov
200 g Bryndze
1 l mlieka
1 Stredne veľká cibuľa
1 Čajová lyžička mletej sladkej papriky
2 strúčiky cesnaku
  Štipka soli
  Rasca
  Nové korenie
  Bobkový list
Inštrukcie: 

Očistené a na menšie kocky pokrájané zemiaky uvaríme v malom množstve osolenej vody. Počas varenia pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, prisypeme trocha rasce, nové korenie a bobkový list. Medzitým si v miske vymiešame bryndzu s trochou mlieka. Keď voda so zemiakmi vrie a tie sú už mäkké, postupne do nej vmiešavame bryndzu. Prilejeme zvyšok mlieka, aby vznikla primerane hustá konzistencia. Už len kratučko prevaríme. Na záver dochutíme pretlačeným cesnakom. Na tanieroch môžeme dozdobiť zelenou vňaťou a priložiť kúsky opečeného chleba.

TIP: Hotovú polievku možno dochutiť čajovou lyžičkou sladkej mletej papriky.

- - Inzercia - -