Dnes je nedeľa, 23.september 2018, meniny má: Zdenka
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Cannelloni plnené bryndzou a špenátom, paradajková omáčka

apríl 06, 2018 - 08:41
Pri troche fantázie sa dá slovenská kuchyňa pretvoriť na neočakávaný gurmánsky zážitok. Stačí sa inšpirovať netradičnými kombináciami tradičných surovín.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
6 Kusov cestovín cannelloni
150 g Ovčej bryndze
50 g baby špenátu
10 g Cesnaku
200 g Drvených paradajok
10 g Cukru
5 g Bazalky
10 g Červenej mizuny
30 ml Oleja
40 g parmezánu
Inštrukcie: 

V osolenej vode uvaríme cannelloni tak, aby ostali polotvrdé. Na panvici udusíme baby špenát so štipkou soli, odstavíme a zmiešame s bryndzou. Následne naplníme cannelloni zmesou bryndze a špenátu.

Plech vystelieme papierom na pečenie, položíme naň plnené cannelloni, potrieme ich trochou paradajkovej omáčky a posypeme parmezánom. Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov zapiecť na 10 minút. Na tanier dáme paradajkovú omáčku, na ňu uložíme zapečené cestoviny a ozdobíme šalátom a parmezánovým chipsom.

Paradajková omáčka:
Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať a pridáme drvené paradajky. Povaríme a na záver pridáme bazalku, mizunu a ochutíme soľou a korením.