Dnes je sobota, 23.jún 2018, meniny má: Sidónia
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Bravčová panenka v bylinkách s grilovanou špargľou a reďkovkou s krémovou tarhoňou

apríl 10, 2018 - 10:20
Pri troche fantázie sa dá slovenská kuchyňa pretvoriť na neočakávaný gurmánsky zážitok. Stačí sa inšpirovať netradičnými kombináciami tradičných surovín.
Čas varenia: 
35 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
400 g Bravčovej panenky
10 g petržlenovej vňaťe
1 Citrón
20 g Cesnaku
200 g Tarhone
10 ml Oleja
50 ml smotany na šľahanie
10 g Medvedieho cesnaku
100 g špargle
50 g Reďkovky
  Soľ
  čierne mleté korenie
Inštrukcie: 

Mäso:
Panenku odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na rozpálenej panvici zo všetkých strán a následne vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov na cca 8 minút.

Bylinková krusta:
Petržlenovú vňať a cesnak nasekáme na drobno, pridáme nastrúhanú kôru z citróna, soľ, olivový olej a všetko spolu zmiešame.

Tarhoňa:
Tarhoňu opečieme na oleji do farebna, osolíme a zalejeme vodou, uvaríme.
Do uvarenej tarhone pridáme smotanu, pesto z medvedieho cesnaku a krátko povaríme. Podľa potreby ochutíme soľou a korením.

Zelenina:
Špargľu očistíme, z reďkovky odstránime listy tak, aby nám ostali 0,5 cm kusy stoniek. Vo vriacej osolenej vode krátko povaríme zeleninu, ktorú následne vyberieme do misky s ľadovou vodou.
Rozpálime panvicu s olivovým olejom, opečieme špargľu s reďkovkou.

Servírovanie:
Panenku po upečení obalíme v bylinkovej zmesi a rozkrojíme na 3 porcie. Na hranatý tanier položíme tri kôpky tarhone, preložíme špargľu krížom cez tarhoňu a na špargľu položíme panenku. Medzi mäso poukladáme orestovanú reďkovku. Prelejeme omáčkou a ozdobíme mikro bylinkami.