Dnes je pondelok, 23.apríl 2018, meniny má: Vojtech
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Bryndzové halušky so slaninkou

apríl 16, 2018 - 07:47
Májová bryndza je unikát a jej sezóna je už za dverami. Táto typická slovenská a vo svete ojedinelá pochúťka z ovčieho mlieka obsahuje mnohonásobne viac užitočných mikroorganizmov než živé jogurty. Pravá májová bryndza nám upevní zdravie množstvom probiotických mliečnych baktérií, bielkovín, vitamínov a minerálov.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
1 kg Zemiakov
500 g Polohrubej múky
1 pl soli
250 g Bryndze
500 g Údenej slaniny
Inštrukcie: 

Slaninu nakrájame na kocky a opečieme na panvici. Zemiaky očistíme a po vychladnutí nastrúhame najemno. Pridáme polohrubú múku, lyžicu soli a premiešame. Nožom ukrajujeme alebo cez sitko hádžeme halušky hádžeme halušky do hrnca s vriacou osolenou vodou. Halušky varíme asi 6 minút, až pokým nevyplávajú na povrch a scedíme. Následne ich dáme do misky a jemne ich omastíme výpekom zo slaninky aby sa nezlepili. Bryndzu zriedime s 1 dcl vody z halušiek a premiešame s haluškami. Podávame na tanieri s opraženou slaninkou.

- - Inzercia - -