Dnes je streda, 17.október 2018, meniny má: Hedviga
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Zemiakové strapačky s kyslou kapustou, vypečenou údenou slaninkou a jarnou cibuľkou

apríl 23, 2018 - 08:39
Pohostite rodinu a priateľov tradičným slovenským menu ako od Jánošíka. Dnes vám prinášame recept na strapačky podľa originálnej receptúry lahodnej kuchyne rezortu Drevenice Terchová.
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
1 kg Zemiakov
150 g Hrubej múky
150 g Polohrubej múky
2 vajcia
400 g Kyslej kapusty
200 g Údenej slanniny
150 g cibule
  Soľ
  mleté čierne korenie
1 Zväzok jarnej cibulky
5 g Drvenej rasce
  Voda podľa potreby
1 Lyžička cukru
Inštrukcie: 

Údenú slaninu si nakrájame na kocky a dáme do hrnca roztopiť. Pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme ju do zlatista. Pridáme drvenú rascu, presekanú a vyžmýkanú kyslú kapustu. Podusíme a podlejeme cca 100 – 200 ml vodou. Dusíme do mäkka. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Zo zemiakov, ktoré si nastrúhame strúhadlom na jemných slzách, hrubej a polohrubej múky a vajec si pripravíme cesto. Dáme si variť osolenú vodu. Keď je voda vriaca, nahádžeme do nej cesto cez haluškár. Po uvarení vyberieme halušky sitkom a zmiešame ich s udusenou kapustou. Podľa potreby dochutíme. Ak sú príliš kyslé, pridáme trošku cukru. Na tanieri dozdobíme jarnou cibuľkou, ktorú si nakrájame na kolieska.

- - Inzercia - -