Dnes je štvrtok, 21.jún 2018, meniny má: Alojz
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Jablkovo-orechová štrúdľa

máj 04, 2018 - 10:39
Pravú záhorácke štrudľu si môžete pripraviť podľa podrobných receptov šéfkuchára z malebného relaxačno-zážitkového komplexu Malvázia, blízko dedinky Prievaly v srdci Malých Karpát.
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
400 g lístkového cesta
500 g Jabĺk
1 pl Strúhanky
50 g Hrozienok
100 g vlašských orechov
1 čl Mletej škorice
100 g Kryštálového cukru
1 Vajce
Inštrukcie: 

Jablká očistíme, rozštvrtíme, odstránime jadrovníky a nakrájame ich na malé kúsky – hrubšie plátky. Lístkové cesto natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske a posypeme strúhankou. Na cesto rozložíme jablká, posypeme ich škoricou, orechy a všetky ingrediencie zasypeme cukrom. Cesto stočíme opatrne do rolády, okraje stláčame. Dávame pozor, aby sa nám cesto nepretrhlo a aby sme štrúdľu jemne, ale pevne stočili. Preložíme ju na plech vyložený papierom na pečenie. Natrieme celú rozšľahaným vajcom a popicháme špáradlom, aby mala kade unikať para a štrúdľa nepraskla. Znovu potrieme vajíčkom.
Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút. Po upečení pocukrujeme práškovým cukrom a necháme dobre vychladnúť, až potom krájame a servírujeme.