Dnes je nedeľa, 18.november 2018, meniny má: Eugen
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Červené palacinky s bryndzou a rukolou

máj 14, 2018 - 11:16
Bryndza má v slovenskej kuchyni výsostné postavenie. Nie sú to však len halušky, pirohy a jednoduchá nátierka na raňajky, čo z nej dokážete pripraviť. Inšpirujte sa našimi tipmi a prekvapte novými bryndzovými pochúťkami.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
100 g Hladnej pšeničnej múky
2 vajcia
120 ml Šťavy z červenej repy
80 ml Sójového mlieka
  Štipku soli
  Olivový olej na opekanie
250 g Bryndze
1 Väčšiu cibuľu
  Rukolu
Inštrukcie: 

Všetky prísady na cesto zmiešame a necháme päť minút odstáť. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a z cesta upečieme tenké ružové palacinky. Opekáme len z jednej strany, aby sa nám neporušila jednoliata štruktúra palacinky. Palacinky necháme vychladnúť a následne ich naplníme bryndzou, opečenou cibuľkou a rukolou. Palacinky sa dajú pripraviť aj na sladko. Pridajte do cesta 2 PL medu a potrite vašou obľúbenou sladkou náplňou.

- - Inzercia - -