Dnes je pondelok, 23.júl 2018, meniny má: Oľga
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Bryndzové trojuholníky

máj 16, 2018 - 11:17
Bryndza má v slovenskej kuchyni výsostné postavenie. Nie sú to však len halušky, pirohy a jednoduchá nátierka na raňajky, čo z nej dokážete pripraviť. Inšpirujte sa našimi tipmi a prekvapte novými bryndzovými pochúťkami.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
500 g hladkej múky
300 ml mlieka
1 Kocku droždia
100 ml Bravčovej masti
1 čl soli
  Štipka cukru
  Vajíčko na potretie
250 g Bryndze
2 Vajíčka
  pažitka
  Sladká paprika
Inštrukcie: 

sladkú papriku
Múku zmiešame so soľou, preosejeme na lopár a v strede urobíme jamku. Do polovice vlažného mlieka pridáme rozdrobené droždie, štipku cukru a lyžicu hladkej múky. Zľahka premiešame a necháme vykysnúť kvások. Bravčovú masť rozpustíme a necháme vychladnúť. Do preosiatej múky postupne pridávame kvások, bravčovú masť a vymiesime cesto. Miesime aspoň desať minút, kým cesto nie je hladké a vláčne. Na teplom mieste necháme nakysnúť. Bryndzu vymiešame s vajíčkami, pridáme štipku mletej červenej papriky a nasekanú pažítku. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenučko a natrieme bryndzovou plnkou. Cesto z obidvoch strán rolujeme smerom do stredu. Ostrým nožom prekrojíme. Zrolujeme a jemne pritlačíme, nakrájame na trojuholníky. Koláčiky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom vyšľahaným so štipkou soli. Posypeme rascou a necháme v teple nakysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov.

- - Inzercia - -