Dnes je štvrtok, 21.jún 2018, meniny má: Alojz
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Rebarborovo-jablková štrúdľa

máj 21, 2018 - 10:09
Rebarbora vám pomôže pri chudnutí, ale aj pri depresiách a stavoch úzkosti. Okrem vápnika, ktorý je pre naše telo kľúčový, má aj veľa horčíka a mangánu. Rebarborou môžeme detoxikovať telo, lebo obsahuje aj veľa potrebnej vlákniny. Omladzuje pokožku a zlepšuje pigmentáciu vlasov. Však máte na ňu ešte väčšiu chuť?
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
1 Lístkové cesto
3 Jablká
400 g Rebarbory
100 g Kryštálového cukru
  Škorica
  Marcipán
  vajíčko
Inštrukcie: 

Ako prvú si uvaríme plnku. Pripravíme ju z jabĺk, ktoré sme ošúpali a nakrájali na malé kocky a z rebarbory. Ovocie dáme do hrnca a za stáleho miešania povaríme asi 10-15 minút s pridaním cukru a škorice podľa vlastnej chuti. Masa nám počas pečenia zhustne, takže nie je potrebné cesto pred plnením posýpať strúhankou, po naplnení nenavlhne. Rozváľané cesto naplníme vychladenou plnkou, posypeme strúhaným alebo na kocky nakrájaným marcipánom a zrolujeme do rolády. Konce štrúdle na oboch stranách zahneme, aby plnka nevytekala, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 200 stupňov do zlatista. 

- - Inzercia - -