Dnes je utorok, 17.júl 2018, meniny má: Bohuslav
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Prepadla vás chuť na sladké? Pripravte si Panna cottu s višňovou omáčkou!

jún 26, 2018 - 16:48
Kto by zapínal rúru, keď nás z každej strany olizujú tropické teplá a v kuchyni je na nevydržanie? Chuť na sladké sa dá v lete utíšiť aj lahodnými nepečenými dobrotami s čerstvým ovocím.
Čas varenia: 
15 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
250 ml Kyslej smotany
1 Vanilkový struk
1 pl Práškového cukru
3 Plátky želatíny
250 g Višní
3 pl Kryštálového cukru
150 ml mlieka
Inštrukcie: 

Smotanu nalejeme do hrnca spolu s mliekom. Pridáme vanilkový lusk a cukor. Za stáleho miešania smotanu zohrejeme, ale nevaríme. Necháme ju chvíľu postáť a potom precedíme. Vmiešame vyžmýkanú želatínu, ktorú sme namočili do studenej vody a hotovým krémom naplníme pripravené poháre alebo mištičky. Panna cottu vložíme aspoň na 3 hodiny stuhnúť do chladničky. Tesne pred podávaním v hrnci uvaríme višne s cukrom (alebo medom). Horúcou omáčkou prelejeme panna cottu a podávame.

Náš tip

Pokiaľ plánujete podávať višňovú panna cottu len dospelým, prilejte do višňovej omáčky trošku kvalitného červeného vínka. Dezert dostane atypický šmrnc a podčiarkne lahodnú chuť zrelých višní.