Dnes je streda, 12.december 2018, meniny má: Otília
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

RIB EYE steak so šalátom z krúpov, s pečenou repou, cibuľkou a cícerom

júl 18, 2018 - 07:33
Máte radi šťavnaté steaky? Pripravte si chutné menu na večeru! Tento recept zaiste ocení váš partner.
Čas varenia: 
50 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
3 zlaté repy alebo cviklu (Najkrájajte na hranolčeky)
1 veľká cibuľa
  olivový olej
  Soľ
  korenie
1⁄2 šálky kuracieho vývaru
1 šálky cíceru (Tip redakcie: Vyskúšajte cícer značky VIDO)
  strúčik cesnaku
  mletej papriky
  kurkumy
  kajenské korenie
2 rib eye steaky
1⁄2 šálky lístkov estragónu
Inštrukcie: 

Predhrejte rúru na 190°C. Pokvapkajte repu a cibuľku olivovým olejom, dajte na plech, osoľte, okoreňte a pečte, až kým nedosiahnu jemne hnedú farbu – približne 45 minút. Kým sa zelenina pečie, uvarte krúpy: Zalejte krúpy vývarom, osoľte a priveďte k varu. Potom stíšte oheň, prikryte a nechajte povariť do zmäknutia 30 minút. Odstavte z plameňa, primiešajte lyžicu olivového oleja, pridajte cesnak, papriku, kurkumu a kajenské korenie.

Príprava steakov: Okoreňte a osoľte mäso. Na panvici rozohrejte lyžicu olivového oleja a lyžicu masla a vložte do nej steaky. Opekajte z oboch strán dohneda 6 až 8 minút, ak ich chcete medium. Vyberte steaky z panvice a nechajte ich 5 minút odstáť. Do tej istej panvice pridajte varený cícer a jemne ho opekajte na miernom ohni asi 2 minúty.

Servírujte: Do stredu taniera dajte trocha krúpov a položte na ne steak. Okolo poukladajte zeleninu, cícer a posypte čerstvými lístkami estragónu. Pokvapkajte šťavou z mäsa alebo olivovým olejom.

- - Inzercia - -