Dnes je streda, 15.august 2018, meniny má: Marcela
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Varíme netradične: Rybia polievka z Jadranu

júl 12, 2018 - 15:52
Dovolenku máte už za sebou a zacnelo sa vám po vôni a chuti špecialít, ktoré vám pripomínajú bezstarostné chvíle oddychu? Odbočte od zaužívaných tradičných jedál vašej kuchyne a pripravte si chutnú špecialitu z juhu!
Čas varenia: 
1 hod
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
1 kg ryby (ideálne pražma)
2500 ml vody
100 ml olivového oleja
50 ml jablčného octu
250 g ryže
2 mrkvy
2 petržleny
1 cibuľa
  menší zeler
4 strúčiky cesnaku
  Soľ
  Čierne korenie (Tip redakcie: vyskúšajte čierne korenie značky VIDO)
Inštrukcie: 

V jednom hrnci opražíme na oleji cibuľku s cesnakom, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a chvíľu popražíme. Pridáme vodu, korenie  a soľ. Po chvíľke pridáme aj rybu v celku a pridáme ocot. Privedieme do varu, následne stiahneme plameň a varíme asi pol hodinu na miernom ohni. V druhom hrnci orestujeme na troche oleja umytú ryžu, ktorú zalejeme troškou z vývaru a uvaríme. Uvarenú rybu vyberieme, nakrájame a podávame spolu s ryžou a vývarom v jednej miske. Podávame s čerstvo opečenou ciabattou alebo toastom.

- - Inzercia - -