Dnes je streda, 15.august 2018, meniny má: Marcela
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Nebojte sa sépie: Ochutnajte čierne sépiové rizoto!

august 06, 2018 - 08:05
Ochutnali ste ju na dovolenke, ale doma sa ju bojíte pripraviť? Uvariť sépiu je jednoduché, poradíme vám, ako na to. Odteraz bude neoddeliteľnou súčasťou vašej prázdninovej kuchyne.
Čas varenia: 
25 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
1 kg Sépií
250 g ryže (Tip redakcie: Vyskúšajte ryžu značky VIDO)
100 ml olivového oleja
60 g Riedkeho rajčinového pretlaku
200 g cibule
20 g Cesnaku
  čierne mleté korenie
  Soľ
  Vegeta
  Bobkový list
  Petržlenová vňať
  Voda alebo rybací vývar
  biele víno
  Sépiino farbivo
  Parmezán
Inštrukcie: 

Sépie umyjeme, osušíme, odstránime čiernu membránu a kosť. Opatrne odoberieme vačok s čiernym farbivom, aby sa neroztrhol a farbivo sa nevylialo, pretože ono dáva rizotu zafarbenie. Sépie narežeme na menšie kúsky. Na zohriatom olivovom oleji krátko opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, pridáme soľ, vegetu, čierne mleté korenie, bobkový list, sépie a pretlak. Podlejeme vodou a dusíme. Keď sú sépie polomäkké, pridáme očistenú a umytú ryžu, zalejeme vodou alebo rybacím vývarom tak, aby pokryli ryžu, dobre premiešame a necháme dusiť do mäkka. Pred koncom dusenia môžeme pridať trochu vína, petržlenovú vňať a sépiino farbivo. Dusíme ešte pár minút, kým sa alkohol neodparí.
Podávame posypané strúhaným parmezánom.

- - Inzercia - -