Dnes je piatok, 19.október 2018, meniny má: Kristián
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Zdravé a jednoduché! Pohánkové rizoto so zeleninou

august 07, 2018 - 08:44
Ľahké menu z letných surovín je teraz to pravé. Inšpirujte sa jednoduchým, no pritom lahodným receptom z pohánky a užite si slnečné leto plné chutí!
Čas varenia: 
25 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
1 Hrnček tmavej pohánky (Tip redakcie: vyskúšajte pohánku značky VIDO)
1 Baklažán
1 Kapia
2 Paradajky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 pl masla
  olivový olej
  Soľ
  mleté čierne korenie
  Petržlenová vňať
  Oregano
Inštrukcie: 

Baklažán umyjeme, nakrájame na stredné kocky, osolíme a necháme 10 - 15 minút odstáť. Pohánku prepláchneme vodou, dáme do hrnca, zalejeme hrnčekom a pol vody, osolíme, prikryjeme pokrievkou a varíme asi 10 minút, kým sa voda odparí, alebo vsiakne do pohánky. Pohánka by nemala byť uvarená úplne. Baklažány prepláchneme od soli pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať. Na zmesi oleja a 1 PL masla chvíľu smažíme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a ešte trochu spolu posmažíme. Pridáme baklažány a smažíme na stredne veľkom ohni niekoľko minút. Pridáme nakrájanú papriku, pridáme na kocky nakrájané paradajky. Osolíme, okoreníme, premiešame a všetko spolu smažíme ešte niekoľko minút. K zelenine pridáme uvarenú pohánku, 1 PL masla, premiešame, prikryjeme pokrievkou a na malom ohni dusíme ešte 5 - 7 minút.

Dobrú chuť! :-)

- - Inzercia - -