Dnes je streda, 17.október 2018, meniny má: Hedviga
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Ľahký recept na dnes: Hráškové rizoto so špargľou

august 17, 2018 - 06:22
Keď sa povie hráškové menu, každému sa poväčšine vybaví hrachová polievka či zelené guľôčky nenápadne vmiešané do zeleninového rizota. Tam však využitie hrášku v kuchyni rozhodne nekončí, práve naopak.
Čas varenia: 
40 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
200 g ryže
150 g Hrášku
  Mäsový vývar
  Viazaničku zelenej špargle
2 Polievkové lyžice masla
  Bazalka
  mleté čierne korenie (Tip redakcie: Vyskúšajte korenie značky VIDO)
  Soľ
  Parmezán
Inštrukcie: 

V hrnci rozpustíme lyžicu masla a prepláchnutú ryžu opražíme. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením, zalejeme teplým mäsovým vývarom, prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni. Asi po 10 minútach pridáme do ryže zelený hrášok a dusíme ďalej. Medzitým dáme do osolenej vody variť zelenú špargľu s druhou lyžicou masla. Uvarenú špargľu vyberieme a tesne pred udusením ju vložíme do hrnca s ryžou. Premiešame a prehrejeme. Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom, dosolíme, okoreníme a ozdobíme lístkami bazalky.

Dobrú chuť!

Tento recept vám prináša VIDO, výrobca korenín, racio výrobkov a rybacích výrobkov