Dnes je streda, 19.december 2018, meniny má: Judita
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Pochúťka na piatok: Grécky slaný koláč

august 31, 2018 - 06:05
Krajina opradená mytológiou, prekrásnymi scenériami, rozľahlými plážami, panenskou prírodou a dobrou kuchyňou. Nemáte chuť vyskúšať si tú kuchyňu aj doma?
Čas varenia: 
50 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
  Lístkové cesto
500 g Tvarohu
250 g Bryndze
250 g Eidamu
3 pl Kôpru
2 Hrste mladého špenátu
1 Vajce
  Soľ
  Čierne korenie (Tip redakcie: Vyskúšajte korenie značky VIDO)
Inštrukcie: 

Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu časť rozvaľkáme a uložíme na plech. V miske zmiešame tvaroh, bryndzu, syr a nasekaný kôpor so špenátom. Zmes dochutíme soľou, korením a rozotrieme ju na cesto. Na vrch uložíme druhý plát rozvaľkaného cesta. Cesto poprepichujeme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 50 minút.

Dobrú chuť!

Tento recept vám prináša VIDO, výrobca korenín, racio výrobkov a rybacích výrobkov