Dnes je pondelok, 17.december 2018, meniny má: Kornélia
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Rýchly obed či večera: Pripravte si kuracie mäso so šampiňónmi!

september 05, 2018 - 06:12
Šampiňóny. Vynikajúco chutia samotné, ale dokážu fantasticky pozdvihnúť chuť aj iných jedál. Vyskúšajte si pripraviť kuracie mäso s týmto druhom hríbov a neoľutujete. Rýchle, chutné, sýte...
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
250 g Menších šampiňónov
600 g Kuracích pŕs
1 cibuľa
2 Lyžice masla
3 Lyžice hladkej múky
100 ml bieleho vína
  Zväzok byliniek (Napr. tymián, petržlenová vňať, oregano...)
1 strúčik cesnaku
200 g Sladkej smotany
  Soľ
  mleté čierne korenie
  Citrónová šťava podľa chuti
Inštrukcie: 

Umyté a osušené kuracie prsia pokrájame  asi na 50-gramové kúsky, posolíme ich, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom, olejom a necháme postáť asi hodinu. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pripravené mäso a zo všetkých strán opražíme dozlatista. Pridáme maslo, očistené šampiňóny pokrájané na plátky a spolu ešte popražíme. Poprášime múkou, premiešame, podlejeme trošku vodou, vínom, pridáme bylinky a dusíme, až je mäso so šampiňónmi mäkké. V smotane rozhabarkujeme zvyšnú múku, cez sito prilejeme do šťavy a za častého miešania povaríme. Ochutíme citrónovou šťavou, podľa potreby posolíme, okoreníme. Omáčku môžeme pripraviť aj osobitne. Podávame s ryžou, prípadne zemiakmi.

Dobrú chuť!