Dnes je streda, 17.október 2018, meniny má: Hedviga
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Vyskúšajte! Ľahký quiche s paradajkami a cuketou

september 06, 2018 - 06:09
Prinášame recept na výborný a chutný quiche s paradajkami a cuketou, ktorý si zaiste obľúbi celá rodina...
Čas varenia: 
50 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
  CESTO:
150 g hladkej múky
120 g Rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
3 Lyžice ľadovej vody
  Štipka soli
  KRÉM:
150 g Nahrubo nastrúhanej cukety
100 g Najemno nastrúhanej goudy
400 g Kyslej smotany
3 vajcia
250 g cherry paradajok
  Soľ
  korenie
  Čerstvé oregano
  Môžete použť aj 100g šunky
Inštrukcie: 

Najprv pripravte cesto na korpus. Je to tradičný recept, ktorý možno využiť aj na prípravu iných slaných koláčov. Spracujte všetky suroviny, ručne alebo v robote. Cesto sa nemá lepiť a nesmie byť ani príliš suché. Vypracujte guľu a dajte na hodinu do chladničky. Vychladnuté cesto rozvaľkajte do koláčovej formy. Zľahka ju predtým vymažte Herou. Okraje cesta zdvihnite okolo okrajov formy. Dno poprepichujte vidličkou, aby mohol unikať vzduch. Na cesto dajte papier na pečenie a naň vysypte fazule, tak sa cesto zaťaží a predpečie sa pekne dorovna. Dajte piecť na 15 minút do rúry predhriatej na 190 °C. Po vybratí, dajte preč fazule a pripravte náplň. Metličkou vyšľahajte kyslú smotanu s vajcami. Ochuťte soľou a korením a pridajte nasekané bylinky. Vmiešajte najemno nastrúhanú goudu. Na dno predpečeného korpusu dajte nahrubo nastrúhanú cuketu, aj so šupkou (kto chce, pridá aj nadrobno nakrájanú šunku). Zalejete pripravenou smotanou so syrom. Cherry paradajky prekrojte na polovice a poukladajte plochou stranou na koláč. Pečte v rúre predhriatej na 190 °C 45 minút. Krájajte až vlažné, aby držal koláč pohromade.

Dobrú chuť!

- - Inzercia - -