Dnes je streda, 17.október 2018, meniny má: Hedviga
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Hubová sezóna v plnom prúde: Pripravte si maslové rizoto s hubami

september 19, 2018 - 06:17
Z potuliek po lese sa v týchto dňoch vraciame s košíkmi plnými húb - a potom zavárame, sušíme, zapekáme. Aj keď azda každý má najradšej hubovú polievku, vyskúšajte s nami aj inú dobrotu!
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
2 Šálky dlhozrnnej ryže
2 Šálky čerstvých húb
1 Menšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
3 Polievkové lyžice olivového oleja
3 Polievkové lyžice masla
5 dl vývaru
  Soľ
  mleté čierne korenie
1 dl bieleho vína
Inštrukcie: 

Huby očistíme, umyjeme a pokrájame. Maličké klobúky môžeme nechať v celku. Cibuľu pokrájame na drobné kocky a cesnak na plátky. Ryžu prepláchneme vlažnou vodou. V hlbšej panvici zohrejeme olivový olej a opražíme na ňom cibuľu, cesnak a huby. Po chvíli pridáme ryžu, premiešame. Zalejeme tretinou horúceho vývaru alebo vody a počkáme, kým sa vývar úplne vstrebe. Mierne premiešame, osolíme a okoreníme. Zalejeme vínom, stíšime plameň a stále miešame. Ak treba, podlievame horúcim vývarom. Keď ryža takmer zmäkne, začneme po lyžiciach pridávať maslo a neprestávame miešať. Maslom sa rizoto zvláčni. Posypeme bylinkami a podávame s čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!