Dnes je pondelok, 17.december 2018, meniny má: Kornélia
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Zdravo a chutne: Sladký šalát so syrom

september 24, 2018 - 06:55
Sladká chuť hrozna, jeho podmanivá vôňa opantá už pri vstupe do vinohradu... Hrozno je synonymom dobrého vína, ale šikovná gazdinka vie, že v kuchyni sa s ním robia lahodné zázraky na počkanie.
Čas varenia: 
15 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
200 g Modrého hrozna
  Hruška
  Hrsť vlašských orechov
150 g Syra gongonzola
  rukola
  Šťava z 1/2 citrónu
  Marináda
3 čl jablčného octu
2 pl javorového sirupu
4 čl olivového oleja
  Štipka soli
  mleté čierne korenie
Inštrukcie: 

Hrozno umyjeme, osušíme a bobuľky oberieme. Prekrojíme na polovice a vyberieme zrniečka. Jablko umyjeme, rozrežeme na polovice alebo na štvrtky podľa veľkosti jablka. Vyrežeme jadrovník a dužinu nakrájame na tenké plátky, ktoré hneď pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Z ovocného octu, javorového sirupu, zo štipky soli, z korenia a z oleja vymiešame marinádu. V šalátovej mise zmiešame bobule bieleho a modrého hrozna, pridáme plátky jabĺk, orechy a prelejeme marinádou. Syr nakrájame na kocky a posypeme nimi hotový šalát. Podávame vychladené. Šalát môžete ochutiť aj posekanými, nasucho opraženými lieskovými orechmi a ozdobiť lístkami rukoly.

Dobrú chuť!

- - Inzercia - -