Dnes je pondelok, 10.december 2018, meniny má: Radúz
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Vyskúšajte skvelý recept! Kačka na mede s hroznovou omáčkou

október 01, 2018 - 10:59
Sladká chuť hrozna, jeho podmanivá vôňa opantá už pri vstupe do vinohradu... Hrozno je synonymom dobrého vína, ale šikovná gazdinka vie, že v kuchyni sa s ním robia lahodné zázraky na počkanie.
Čas varenia: 
50 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
4 Kačacie stehná
100 g medu
2 Jablká
  Soľ
  HROZNOVÁ OMÁČKA
100 g Slaniny
6 Strúčikov cesnaku
  Šalvia
200 g Hrozna
Inštrukcie: 

Dobre nasolenú kačku naplníme ošúpanými a jablkami bez jadierok. Dáme variť do vody. Varíme kým voda nezostane hustá od tuku. Kačku vyberieme, vložíme do pekáča a počas pečenia často potierame vzniknutým vývarom. Keď je skoro hotová, potrieme ju medom, aby vznikla chrumkavá koža. Naporciujeme a podávame. Vezmeme nakrájanú slaninu a urobíme oškvarky. Pridáme rozpučené hrozná a varíme, kým nedosiahneme správnu hustotu. Tesne pred dokončením pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a čerstvú šalviu. Prepasírujeme a podávame teplé ako prílohu.

Dobrú chuť!