Dnes je utorok, 16.október 2018, meniny má: Vladimíra
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Prinášame recept na výborné škoricovo-orechové pité!

október 02, 2018 - 06:02
Stromy sa obliekajú do šiat z pestrofarebných listov, v záhradách sa usmievajú posledné sladké jablká. Rozlúčme sa s letom šťavnatými koláčmi z jabĺk – sú jednoduché, voňavé, rýchlo upečené, a najmä vynikajúco chutia.
Čas varenia: 
35 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
400 g hladkej múky
250 g masla
1⁄2 Balíčka kypriaceho prášku
10 dkg práškového cukru
2 pl mlieka
  Vajce
1 kg Jabĺk
  Balíček vanilkového cukru
  čl Mletej škorice
2 Hrste vlašských orechov
Inštrukcie: 

Z preosiatej múky, prášku do pečiva, cukru, a vajca spracujeme cesto, ak je príliš hutné, pridáme mlieko. Cesto rozdelíme na dva diely. Prvý diel vyvaľkáme a opatrne preložíme na maslom vymastený a pomúčený plech. Očistené jablká najemno postrúhame, zmiešame s vanilkovým cukrom, nasekanými orechmi, trochou medu a škoricou. Touto zmesou nahrubo potrieme plát cesta na plechu. Vyvaľkáme aj druhý kus cesta, prenesieme na jablkovú masu a popicháme vidličkou. Vložíme do rozohriatej rúry, pečieme na 180 až 200 stupňoch asi 30 minút, kým nie je koláč ružovkastý. Krájame až vychladnutý, zúbkovaným nožom. Štedro posypeme práškovým cukrom. 

Dobrú chuť!