Dnes je nedeľa, 09.december 2018, meniny má: Izabela
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Bravčové plnené hubami na krúpoch

október 08, 2018 - 06:12
Tradičné pochúťky s tak trochu netradičným spracovaním, no všetky môžeme hrdo označiť ako klenoty dobrej československej kuchyne.
Čas varenia: 
45 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
4 Bravčové rezne alebo väčší plát bravčového karé bez kosti
200 g Sušených húb
200 g Mozzarelly
125 g čerstvého špenátu
5 Strúčikov cesnaku
70 g masla
150 ml Bieleho suchého vína
  olivový olej
250 g Krúpov
  Soľ
  korenie
Inštrukcie: 

Umyté a osušené huby a 2 strúčiky cesnaku nakrájame na tenšie plátky. Orestujeme ich na rozpálenej panvici na troche olivového oleja a 20 g masla. Keď sú huby aj cesnak orestované dozlatista, pridáme umytý a osušený špenát. Ochutíme soľou, čiernym korením a restujeme ďalej, kým špenát nezmäkne.
Bravčové mäso ochutíme korením a soľou. Prikryjeme potravinovou fóliou a naklepeme. Naplníme hubovo-špenátovou plnkou a mozzarellou. Zvinieme a celú roládu opečieme z každej strany na rozpálenej panvici s olejom. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200 ° C približne 30 minút. Vyberieme, pridáme maslo a víno a pečieme asi ešte 10 minút, kým sa neodparí alkohol. Krúpy premyjeme vodou a dáme variť do osolenej vody. Varíme dovtedy, kým nebudú mäkké. Na záver ich môžeme premiešať aj s opraženou slaninkou.

Dobrú chuť!